Tole je – upam – zadnja neprespana noč. Po tem, ko sem že pred dobrim mesecem registriral domeno in vmes že najmanj desetkrat prišel na novo idejo, je končno napočil dan umika beta oznake iz mojega novega fotobloga.

Osnovna ideja, ki je spremljala nastanek pričujočega bloga, je bila objava fotk in zgodb, ki se skrivajo za njimi. Do tu vse lepo in prav. A kaj kmalu sem naletel na situacijo, ko se mi bodisi ni ljubilo pisati ali pa sem za neko fotografijo preprosto smatral, da ne potrebuje odvečnih besed. Ko sem razmišljal, kako iz te zagate, me je brskanje po internetu privedlo do tistih pravih fotoblogov, kjer namesto dnevniških zapisov misli nastopajo zgolj fotografije. Pri odkritju Julienovega bloga je šlo takorekoč za ljubezen na prvi pogled, saj sem si v istem hipu rekel “to je to, to hočem”. Ideji je kmalu sledila izbira o(g)rodja in že sem bil zakopan v delo. Barve, pisave, navigacija, velikost tega, velikost onega, … Za vsak noč se je našlo nekaj novega. Z delom sem zaključil pred slabo uro, ko sem uredil vsebino še zadnjega zavihka.

To je v kratkem to. Povzetke prigod, izletov, potovanj in novic bom za vse tiste, ki jih zanima, kaj me okupira v prostem času, še vedno obljavljal tule. Fotografije, ki mi bodo še posebej pri srcu, pa imajo odslej svoje mesto.

photoblog