Po tem, ko sem se že nekajkrat poigraval s samo idejo, sem se v tem tednu končno odločil, da zagrizem v kislo jabolko. Projekt 365 ni seveda nič novega. Kdor spremlja takšna in drugačna socialna omrežja, se bo strinjal z mano, da je bil prežvečen že po dolgem in počez. A to še vedno ne zmanjšuje njegove vrednosti. Poanta je namreč nekje drugje. Bolj kot za inovativnost gre tu za kreativnost. Z začetkom takšnega projekta si zagotoviš dnevni odmerek ustvarjalnega procesa, hkrati pa z beleženjem vtisov in podob zgradiš svojevrsten dnevnik enega leta v življenju.

Pravila so enostavna. Ena fotka na dan, 365 fotk od 1. junija 2011 do 31. maja 2012. Vse posneto seveda z mobilnim telefonom, v skladu z načelom TBCITOTWY. Ta namreč pravi, da je najboljši fotoaparat tisti, ki ga imaš v danem trenutku ob sebi.

Hkrati sem se po tehtnem razmisleku odločil, da z dnevnimi stvaritvami ne bom smetil po blogu, ampak se raje poslužim ločene tumblr platforme, ki je zaživela na svoji poddomeni 365.tomazkresevic.com. Vabljeni k ogledu.

1302158239207
1307093507338

Vsem tistim, ki primanjkuje volje ali poguma za začetek podobnega projekta, pa priporočam ogled spodnjega videa.