Po Milton Keynesu leta 2006 in Twickenhamu leta 2008 letošnji proračun ni dovoljeval nakupa letalske karte, zato smo se na evropski del turneje skupine Bon Jovi odpravili kar v nam najbližje Udine. In čeprav se je ob povratku – ko smo potrebovali tri ure, da smo se zgolj vključili na avtocesto – izkazalo, da bi prej prevozili razdaljo iz Dunaja, je bila izbira lokacije zadetek v polno. Nisem se sicer poglabljal v poročila iz ostalih evropskih mest (do nedelje so jih obiskali že 16), a koncert v Udinah si po moji skromni oceni zasluži čisto petico.

Če so me leta 2008 s precej rutinirano izvedbo in s ponesrečenim – vsaj kar zadeva oboževalce na stari celini – skokom v country vode pustili relativno hladnega, pa sem se lahko v nedeljo zvečer po več kot dve uri in pol trajajočem koncertu, na katerem so odigrali večino svojih največjih uspešnic,1 ponovno prepričal, zakaj gre za enega izmed mojih najljubših rock bendov, ki me spremlja vse od srednje šole naprej. 40,000 ljudi,2 fantastična atmosfera, ki je ni zmotil niti krajši naliv, in kar dva bisa s skupno devetimi pesmimi so poskrbeli za – kot se je ob zaključku v čustvenem nagovori izrazil Jon – “a night to remember”.

Prepričan sem, da bodo ob zaključku leta ponovno zasedli prestol največjih zaslužkarjev, nam pa ostane le obljuba, da se po napovedanem krajšem slovesu od glasbenega sveta ponovno vrnejo na koncertne odre.


Set list:
Raise Your Hands
You Give Love a Bad Name
Blood on Blood
We Weren’t Born to Follow
The Radio Saved My Life Tonight
It’s My Life
Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
We Got It Goin’ On
Bad Medicine / Pretty Woman / Shout
Spanish Harlem
Bed of Roses
I’ll Be There For You
Who Says You Can’t Go Home
I’ll Sleep When I’m Dead
Love’s the Only Rule
Have a Nice Day
Keep the Faith

Encore:
Dry County
Wanted Dead or Alive
In These Arms
Just Older
These Days
Livin’ on a Prayer

Encore 2:
Lie to Me
Always
I Love This Town

IMG_1547

IMG_1565

IMG_1581

IMG_1583

IMG_1560

IMG_1573

IMG_1597

IMG_1589

  1. Turneja Bon Jovi Live spremlja izdajo novega kompilacijskega albuma Greatest Hits. []
  2. Po besedah organizatorjev je bilo v Sloveniji prodanih okrog 5,000 vstopnic. []